Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Sunday, January 12, 2014

BOND OF FRIENDSHIP

assalamualaikum u olss… *gediks* hi peeps… during weekend ni…xde la apa-apa aktiviti… since last Tuesday, I da berjimba dgn geng-geng mental I…huhu… so, dedicated that moments dlm entri kali ini…mereka la yg slalu aku contact..gaduh…bergurau n macam2 lagila..so,hubungan tu xpnh terputus…

so, since kami ni in different sectors.. aku government yg hanya cuti Sabtu n Ahad.. while them ni non gov yg cuti xmenentu..plus sgt busy..agak sukar nk matchkan tarikh nk hangout..amik ms sbulan jgk la… so, sbg kwn yg da kerinduan dgn mereka ni… I yg comel momel ni pun korbankan la cuti sehari… sweet x??? sweet kan… *sbnrnya aku pn malas kerja..stress bgai nk gila kot*

so..we all set on 7th Jan… n before that we all da discuss tugas masing2… aku blanje wayang, hazly blanje makan, n win spttnya belanje karoks but change to blanje snack ms tgk movie…

dlm 1 lbih we all meet kat kl sentral…byk wooo kenangan aku kat situ *background music..kenanganku…bersamamu* maklumla..interview first job aku kat sini…new love pn kat sini, first meeting… penat lelah cari duit kali pertama pn kat sini…jumpa mereka2 (ERL) pn kat sini… too much kenangan gelak tawa.. ok stop! back to the topic…

pot pet pot pet smbil jalan..naik monorail..pergi mesin ATM smua..smpi Berjaya Times Square (TS) dlm kul 2..we all pn trus menuju ke tmpt wayang…tu pn da berpusing2 cari lokasi..maklumler TS ni beso sgt… pnt I u olls! sesat usah cter…balik2 3rd floor…4th floor..tu jelah… sgt pulak ati I ni!

we all choose movie 47 Ronin… since, aku dgr2 gosip2 dri kwn2..smua ckp best..ok..jumla…KEANU REAVES katanya… lagipun aritu mmg nk tgk movie ni ms ngn cik Nurul n cik Sally..tp full house!

5313_4182

cter mmg best tp watak Keanu Reaves kalau xad pn xpe..plus pic pirate tu xsepatutnya ad dlm poster…kluar movie xsmpi 10min je kot…

IMG-20140107-WA0010

pose ceria me with incik Hazly n cik Win sblum movie..

ms dalam movie… incik Hazly sgt kecoh… aku n cik Win gelak je…kalau x..we all gaduh..huhu..btw, mulut mengunyah tu WAJIB! movie amik masa almost 2 hours..kluar je dri movie..cari kdai makan…lapar wey! xlunch ag… pusing2 dkt setengah jam.. at the end..we all pilih Kopitiam Station je..no worries..incik Hazly blanja..apa ada hal…

IMG-20140107-WA0005IMG-20140107-WA0011IMG-20140112-WA0004

muka lapar sbnrnya..tp pura2 je ceria… Smile with tongue out

lps makan je…aktiviti sukan menjadi pilihan…sukan ap je yg boleh dibuat dalam TS ni..bowling je lah ape lagi…haha… sambil jalan2 cri bowling..mata aku da melilau tgk baju cantik2 kat situ… wa!!!! xleh beli sb jimat ooo… sobss…xpe..next month ad duit lebih…aku ke situ ag… KALAU LAH BOLEH CIK SAL OII!

IMG-20140107-WA0004IMG-20140109-WA0009IMG-20140112-WA0003

seketika di bowling…huhu… Red heart

Screenshot_2014-01-09-17-33-32

ms bowling pn kitaorg gaduh sesama sndri…its mean joking sbnrnya…tp itulah yg mengeratkan kami… naik sakit cheekbones sb aku asik gelak..

PhotoGrid_1389106669757

sumpah rindu kat mereka berdua ni ms tga typing entri ni… hopefully akan ad ms hangout dgn mereka lagi…but the more the merrier…

until then..wassalam..

p/s: im grateful to meet them…dulu mcm sorg2 je kat seremban…now..I have them… group hiking n kwn2 ERL… thanks guys! korang AWESOME wey!Red heart

Friday, January 10, 2014

The Nation Princess Frog

assalamualaikum people… aku mmg mcm ni kalau da update entri… at least 3days straight aku update…pastu..sbulan aku biar je…haha…kejam x??

ni kiranya entri ni ad la sket related dgn entri trdahulu…sket je okay…after moments melalak kat kbox tga2 malam…cik nurul n cik sally jadik kaki karoks… haha…nsib… dyeowg berdua pn jdik la…siap pagi2 buta whatsapp aku nk g karoks… kemain ah cik aweks berdua ni… siap bgtau sejam setengah xckup… Surprised smileterkjut mak nak! adoi..ni da kena thp addicted da ni…huhu….

so, rentetan dengan peristiwa trsebut…kami add up la satu lagi aktiviti dlm geng kami… last week..5hb we all ad plan spttnya..tp trpaksa ditunda n digantikan dgn aktiviti karoks…n last minute cik jijah kita pn join..n opkosla my lil sis kan….

smpi je UKM, cik jijah da smpi dlu..dlm setengah jam gak la kami menunggu cik nurul… dia kan retis…msti kena make up gojes… LAPAR!! usah cter… cik nurul bwk kami pergi Bangi Gateway sb aku nk beli shawl as a gift.. niat hati nk beli 1 je ok..so…1 jelah..xleh lebih2.. *sbrla wahai hati* T^T

after lunch, kteowg amik cik sally… fuyoo… gojes..da mcm retis da… dengan kaedah pemanduan cik nurul ala2 drifter..alhamdullilah kami selamat sampai ke destinasi… kami decide amik package 3jam…kalau xckup gak… aku xtaula mereka ni…

mmexport1388924130729

my lil sis jadik back up singer cik jijah kita…

PhotoGrid_1388931548858

singing like crazy… release tension yg da sebati dalam dri.. end of the week..aku kena radang tekak… nasib!

mmexport1388924198434mmexport1389425584770

Kami adalah the Nation Princess Frog Open-mouthed smile

*cm nama band lah pulak*

mmexport1388924164267

hi…okbai!

until then…wassalam…

p/s: so, how about the next plan RATU LONGKANG of the WORLD?

Thursday, January 9, 2014

Bangi Fun Run 2013

assalamualaikum.. hi readers… HAPPY NEW YEAR 2014! almost sebulan lebih xhupdate blog…maafla..virus malas n xde mood membuak-buak dalam diri ini…hop its not too late nk wish… cenggitu….oh ye..sekarang ni musim tak mennetu..harap anda smua menjaga kesihatan dri dgn baik… maklumler I ni da kna radang tekak dek cuaca yg xmenentu.. *sweet x i? ala2 concern gitu…

ini aktiviti brlaku sekitar tahun 2013…dlm bulan nov…haha…nmpk? bertapa lmbtnya aku hupdate entri ni… cik sal ni busy sokmo.. aktiviti tido spnjg masa.. cik jijah (sahabat bergila2) asik tanya bila nk hupdate blog.. ye jijah…. ye…ni aku hupdate ni… siap da fikir title entri akan datang da..wlpn aktiviti lum dijalankan ag.. kan cik sally kan..eh..eh.. *mcm la si sally ni bc blog kan.. =..=”

ok… back to the topic..mengenai bangi fun run… ni mrupakan aktiviti wajib every year kat bangi…katanya lah..info ni pun aku dpt dri blog org lain gak… larian 3.5km… dek kerana suka beraktiviti menyihatkan badan.. 3minggu lebih awal.. cik nurul, cik sally, cik jijah dan aku brpakat2 nk masuk la kononnya.. sila HIGHTLIGHT 3 MINGGU AWAL yer…haha excited bebeno nmpknya… aku ni sbnrnya berbelah bagi hati..yelah…xde masa nk training… ad je nk kena buat.. so, aku nekad jelahkan… aku kompem ikut plus aku bayar RM20.00 cenggitu..tanpa GST u ollss..dun worry…

pape pun..yg pnting korg lari..smpi garisan penamat..dpt sijil n medal..at least 1000 org trawal…tshirt harusla dpt kan…da BAYAR!

TQ kpd cik marea la sbb suggest utk aktiviti ni n few tips utk larian..ad pekdahnya ni smua..tp mnyedihkan sket sb last minute cik jijah xdpt hadir atas urusan peribadi *gila skema ayat aku kat sini* tp aktiviti perlu diteruskan since da bayar da pn.. seawal pagi aku dtg uma nurul since kteowg igt ad plan pg tu tp xjdik atas sb trtentu.. so si nurul ajak aku pusing2 bangi plus shopping..

yg part shopping ni usah cter..mmg sakan aku shopping..ah nasib! hjg bulan bawak bekal yer! >.<” ahha…. so, dlm malam tu since kami berdua bosan thp kritikal… si nurul ajak la tgk midnite movie…nmpk x?? nmpk x?? brtapa gilanya kami… so, planned punya planned..kami bertiga pn carry la forward aktiviti midnite movie kat alamanda…aku, sally, n nurul..pusing punya pusing dlm kul 11 kot smpi alamanda..smpi2 shop lot pn da ttp..mmg rs janggal la time tu.. *maklumler I mana pnh midnite movie ni…

lbih mengecewakan thp kritikal cter yg kami nk tgk FULL! omaigad!! pttla KEANU REAVES oke!! baru release..mmg pnuhla jwbnye.. pusing2..bowling pn da ttp.. so, nekad..ajak si nurul n si sally karoks…aku pnh tringat si nurul ni xlayan sgt benda karoks maroks ni tp satu miracle brlaku… *itu lain entri okay* haha

ini telah mereka berdua..aku curi2 amik pic..whahahaDevil

20131221_23203320131221_234346

time ni mungkin cik sally kita tga nyanyi lagu etnik kreatif..ahha….cik nurul plak…rockers tegar….kena faham ye u olss… Smile with tongue out

gila rupenya mereka ni..smpi terbawak2…slps tu mereka pn karoks dan karoks..dan karoks lagi… kn..kn..kn.. so, the next day..dgn xckup tdo..seawal 6 pagi…kami pn bersedia nk running… sekitar seawal 6am..kami da berpose sbg mukadimah…

IMG-20131222-WA0007IMG-20131222-WA0006

ready to hit the track… *semangat* wlpn xckup tdo

slps senaman aerobic sbg warm up…dlm 7.50 kami dilepaskan..si sally da meninggalkan kami brdua..so..ala2 anak itik brlari..trkedek kedekla aku… time tu..aku nmpk la sweet family dgn anak2 kecik..bersama baby stroller people! bertapa sweetnya time tu…kalau ad jdoh aku..nk la aku bwk anak-anak n husband tercinta beraktiviti cenggitu..aw! gediks!!!

IMG-20131222-WA0009IMG-20131222-WA0014

amik kesempat pose smbil brlari..maklumler ni ms dekat nk smpi..bolehla kot..

C360_2013-12-22-08-26-50-095IMG-20131222-WA0030

all of us made it..sally around 30mins n me n nurul around 35mins..its just a beginning…

IMG-20131222-WA0031IMG-20131222-WA0032

C360_2013-12-22-08-36-32-503

3 single ladies…

PhotoGrid_1387687259325

kami bersama..sekitar BANGI FUN RUN 2013…another challenge done! Winking smile go go go!!!!

until then..wassalam…

p/s: enjoy every moments with new things since Im still youth.. Smile

Monday, December 16, 2013

The Four Horsemen

assalamualaikum….

hi readers…im back! hari terakhir update blog..pasni…tgu la berbulan seterusnya utk update blog… kakakaka…nsib kaula BLOG HEART OF MINE dpt writer separa gila cm aku…

well ini jgk merupakan entri tertunda since aku masih lagi xde cter baru…*harap2 minggu ni adela kot cter baru… MUNGKIN..amin…so, smbil tgu maskr black mask SHIESIDO aku ni kering..aku amikla kesempatan nk menghupdate blog tercinta ni…

korg pnh dgr x psl “THE FOUR HORSEMEN”? aku pn xpnh sbnrnya tp aku tgk movie la.. so, aku rembat la tajuk ni..plus nama ni jgkla kwn aku Si Marea menamakan kami berempat a.k.a ex honeydew papa wan… kakakaka… *psstt..exhoneydew tu aku yg bubuh nama..

kami berempat kenal kat linton.. aku, marea, nurul n jijah…n im the youngest..sb tu tbe2 dpt nama BABY SAL! you know baby..baby… JUSTIN BIBIR tu… haha..hampeh punya wan bg nickname cenggitu…*nama tu pn bru dpt gak la…

alkisah..si Marea ni aktif running…so, one day dia nak cri kasut..plus dia suggest kteowg pn survey kasut hike…bincang punya bincang on la kami berempat.. tup tap tup tap tgu jijah balik n aku setel segala urusan dlm 3pm kteowg brtolak dri nilai…nilai ke bangi ke vista angkasa dlm kul 5 lebih… dlm pkul 6pm cenggitu kteowg smpi PEARL POINT…

C360_2013-11-16-17-06-25-397

tempat utama adalah SPORT PLANET…dok pusing2 survey sana sini.. aku xde yg berkenan… so, Marea jela yg shopping… aku, jijah nurul da kebuloq tgu Marea.. we all fokus kepada makanan ringan2…

C360_2013-11-16-17-58-23-469C360_2013-11-16-17-58-28-295

si jijah n si nurul…masing2 fokus pd hendpon…dgn sandal masing2 lah tu! hahaha Smile with tongue out

C360_2013-11-16-18-47-06-374C360_2013-11-16-18-46-49-312C360_2013-11-16-18-46-53-653

time ni konon makan ringan2… tak tau bertapa kebuloq nya mereka… =..=”

Screenshot_2013-12-16-20-25-13

aku rembat dri insta si nurul…hahaha..nsib kau jah! Devil

oke2..actually, bab makan xhbis ag..pas makan subway…kitaorg makan ag..memandangkan my exhoneydew JIJAH ni mengidam nak makan IKEA.. *pssttt..aku pn xpnh makan sbnrnya…sobss..sobsss…

kami pn menuju ke IKEA dengan menggunakan waze yg ado…waze telah membawa kami ke lembah kesesatan..tup tap tup tap sejam baru sampai ke destinasi….hampeh punya waze!

IMG_44210796091746

kanak-kanak pertama kali pergi IKEA..haha..

PhotoGrid_1384608178595

mak aih order..padahal kami berempat jek…tp..aku xtau la selera masing2..kus semangat!

IMG-20131117-WA0002

masing2 fokus pd makanan…ag2 sygku Jijah..mengidam bebeno nampaknyer..

IMG-20131117-WA0000

with my x honeydew.. Nurul..a.k.a Mama Nurul

Screenshot_2013-12-16-20-25-25

kje aku mmg merembat pic dri insta Nurul.. sweet honey bunny mereka berdua ni.. tp status aku dgn mereka.. ex honeydew aku..ahhahaa.. ahaks! Smile with tongue out

1476471_10200152621497107_1395403915_n

kenanganku…bersama mu..ecececeh! haha

PhotoGrid_1384616728936

antara aku dan mereka…aku rs kita mirip doh time ni! tak ke suwitt tu.. Red heart

okbai!

p/s: plis looking forward our next events together yaw!!!