Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Monday, November 29, 2010

My 1st Class This Sem

okay.. finally da start class.. wah2.. mgkn rmi yg gembira ble da start class.. ye r bg kowg klas kn amat menyeronokkn sbb ade rmi kwn2.. tp bg aku adlh sebaliknye.. seperti dlm iklan cat tu.. XSUKA! XSUKA!npe?? npe??

jeng.. jeng.. jeng… mri aku cterkn… ari dlm sejarah aku bgn seawal 7pg tuk ciap2 g ke kelas.. almaklumla, kelas den kul 8pg.. celik2 je mata ayat 1st yg kuar dri mulut aku, “em.. mlsnyer nk g klas..” hihi.. almaklumla, sejuk2 cmni sdp tarik selimut ag… dgn hati yg xrela, aku bgn gak.. yela, aku kne gak jdk pelajar cemerlang (ish! cemerlangla sgtkn) aku da rse dri aku cm back to the school plak bgn awal2 pg ni.. bkk je air paip.. mk aih, nsb bek aku xmenjerit.. gler sjuk air pepagi buta ni.. gigil satu bdn aku.. nk mandi ala carte (ala kadar) mmgla xslesa kn.. aku mandi jela..

smpi je kelas, aku tgk jam.. wei, ade ag brape minit ag kul 8 tp lec aku tu da trpck dpn kelas.. awalnye dye?? semangat gler pepagi ni nk mengajar… aku da cuak.. mane r tau, dye mrh2 kn aku lmbt.. msuk je, ngn senyuman manis aku bg pd dye smbil mntk maaf.. syukur la sbb dye ok.. aku xlmbt pun dye yg awl sgt..

klas rep aku pun da ready kt dpn nk mntk wet.. aih, pg2 ag wet aku da trbang rm10.. xpe r.. blajar punye psl.. start je kelas, mata aku da suku nk trlelap.. gler bsn sub literature ni wlpn lec dye fun gler.. nsb bek r bcuk msg pg2.. thanks b.. TP tu pun kjp2 je.. lame gler tgu b bls mcg..

pas dgr dye bla.. bla.. bla.. sat ag aku dgr, “pls do this task… after this, I want u to present.. every pair must present their findings..” hah, amik ko! trus segar bugar aku… kelam kabut diwatnyer.. time tula nk cari notes, time tu la nk phm satu2.. hihi.. soalan kteowg dpt ialah poem tjuk the daffodils written by William Wordsworth..

ble tbe glrn aku jwb, gigil bkn main.. maklumla tkut slh… tp nsb bek r bdk2 ni ske menyampuk.. lec pun okay klu kteowg salah.. aku dpt soalan psl theme poem.. for sure, aku dpt jwb.. hihi.. cm brlagak plak ko ni kn, sal! dush! dush! amik ko.. finally, klas aku brakhir dgn selamatnye.. 1st class aku totally great eventho aku sleepy..

p/s: every class aku mmg sleepy, tu xdinafikan.. hihi

No comments: