Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Sunday, November 28, 2010

Peristiwa2 di KTM

okay, entry kali ni kte ttp cter psl bcuk… entry seterusnye bru cter blik psl bcuk k… semenjak dua menjak aku berpindah ke seremban ni, seperti biasa aku da lali da nek ktm dri seremban-sg buloh, sg buloh-seremban, kiranya diibaratkan pengangkutan ke2 trpenting pd aku slps kereta…

dlm tmph ni, byk la peristiwa2 dlm ktm yg aku tgk.. adela yg lucu, gembira, cdh (stkt ni lum ade).. klu gembira pun lum ade gakla melenkan aku bertemu jdoh dlm ktm.. eh, ade ke owg brtemu jdoh dlm ktm??? (b, bce ni msti tga pns ati)

okay, back to the story, ade skali situasi mse aku duk dlm ladies coach.. mse ni xrmi owg… tbe2 ade 2owg mamat msuk dlm ladies coach tu ngn slambenyer… semua ladies2 kt situ pun pndgla dieowg kn.. then, mamat2 tu berbisik sesama sendiri..

mamat A: wei, ko nmpk x yg dieowg smue pndg kte?

mamat B: nmpk.. ah, biarla! kte hensem sgt kot…

aku nk gelak je.. dlm hati aku, perasan tul mamat ni r.. tbe2 mamat A tu bce notis yg ditmpl kt dinding.. cpt2 dye ttp mke dye ngn beg…

mamat A: wei, ko bce r notis kt citu… pttla dieowg pndg kte… da r.. jom kte kuar…

mamat B: malu siot aku…

lps je, dieowg kuar.. semua gurl glak2.. aku senyum je…

ade ag 1 peristiwa.. ni psl bdk cumel debab.. dye xdpt ddk kne dri ngn ayah dye.. mk dye da syok2 duk sowg2.. tbe dye ckp kuat2 kt ayah dye..

“abah, npe kte xdpt ddk?? kte nk ddk.. npe dieowg xbg kte ddk??” suara dye agak kuatla smpi menarik perhatian owg.. mk dye mb da segan kot sbb anak dye jerit kuat2.. trus dye amik ank dye, ddk ngn dye..

the latest pnye hal, ade r satu akk ni.. mke mmg ayu r.. tbe2 terduduk atas aku sbb nk lyn adk dye yg nkl.. cian dye.. aku mmg xde hal la kn.. ala.. pempuan sama pempuan.. apalah sgt.. len r klu trddk atas lelaki.. dye xsdh2 mntk maaf ngn aku sbb dye da trlanding atas riba aku.. alahai.. adk dye ni byk ckp.. aku smpt gak r psg telinga dgr celoteh adk dye.. smpi owg sekeliling glak2 dgr adk dye ckp..

adik: angah (dye pgl akk tu) pempuan td msti suka kt adk kn??

akk: npe plak?? asal adik ckp cmtu?

adik: yela, dye ckp adk cumel… dye pun ckp adk hensem.. mstila dye suka kt adk.. cinta kt adk..

aku blsh glak kt citu gak.. alahai.. bdk ni wat lwk la… hihi.. hilang bosan aku dgr bdk ni brckp… cute kn?? pemikiran bdk2 mmg senang..

p/s: smlm tgk idola kecil 3 aw, ade 1 bdk tembam nama Hadi punye trademark.. ske gler aku kt trademark dye.. “tembam, tembam, thomei..” alalhai.. mmg cumel!

No comments: