Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Monday, December 6, 2010

Alkisah Roti Jala

eh, roti jala pun nk dijadikan entry?? hihi..of cozla.. sbnrnye perkara ni da jdk 3ari pas.. seingat aku r.. almaklumla, ble semakin meningkat usia ni, sel2 otak mulai berkurangan.. kekeke..

hah, aku bkn la nk belagak ke ap.. tp bg aku ni satu penambahan ilmu bg aku.. wlaupn gurl2 kt luar sana da pndi msk nasi minyak da pun.. aku ni yg trhegeh2 nk blajar wat roti jala..

aritu, my mum nk mknla roti jala… da lame xmkn kot.. my dad pun ade kwln keamanan kt MAHa.. so, msk simple2 sudah.. tah ape angin aku da, tbe2 wake up very early in the morning.. n trus ke dpur.. bagai pcuk dicita ulam mendatang bg puan emak, puan emak trus bg mandat pd aku…

“angah pasni tolong mak kirai roti jala,” kata puan emak tegas..

“OMG, xsempat aku nk lari!” bisik ati aku.. for sure r aku mls kn time2 ni.. (mostly, all over the time)

“ko, jgn nk lari mana2!” smbg puan emak ag.. hihi.. puan emak cm tau2 je..

1st, my mum n atuk tnjuk basic cmne nk kirai roti jala.. hihi.. “cm senang je,” kata aku dlm hati ngn berlagaknyela..

so, tbe glrn aku.. amik ko, tah cmnela bergumpal2 roti tu aku kejekn… hihi.. almaklumla, 1st time… puan emak xmrh pun.. tp ketawa..

ble da brape la, akhirnya, aku semakin baik dlm mengirai roti jala.. hahaha!!! (berlagak) meh tgk.. smpt gak aku amik pic utk hasil seni aku ni..

DSC03763

berseni x tgn aku?? hehe..

then, aku dgr puan emak aku ckp, “angah, ko kiraila smpi 12.30tgh ari.. mk nk g gosok bju ayah,” aku pun tgk la jam..

“mk aih, baru 11.30pg.. 1jam aku kne dri dpn dpur tu…mana bleh tahan..” rungut aku.. blum smpat aku nk ckp pd puan emak.. puan emak da larikan dri… hihi… serve ur rite la sal!

finally, dari sket roti jala tu dlm pggn smpila tggi ni aku wat…

DSC03762

hihi.. aku semakin baikn expert dlm hal ni..

tp, bykla omelan2 puan emak pd aku.. yg tu nipisla, tebal sgtla, xgaring la, xbyk lubang2 la… pening gak aku dgr.. last2 aku glak… it was very fun!

p/s: bcuk, ney lulus x nk jdk calon wifey bcuk?? hehe..

No comments: