Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Saturday, December 4, 2010

Ble Sel2 Otak Blum Berhubung Sepenuhnya

cm pnjg plak kn tajuk entry aku kali ni?? xpe2.. today story, aku nk back to the past… aku nk share sket story mse aku kecik2 dlu ngn kowg.. td mse aku duk relaks2 kt ruang tamu, adk aku ungkit kisah lama aku mse aku kecik2, xberakal ag.. mk aku cter kot ksh aku kcik2 pd dye…

mk aku cter mse aku kecik2 dlu, aku adore sgt kt Tun Mahathir.. smpikn cita2 aku nk jdk Mahathir.. wah2, tinggi btul cita2 aku pd mse tu.. xpdn ngn 4thn.. punya xcited klu nmpk Tun Mahathir kt TV… tp tu agk mustahil la kn??

adk aku gtau aku gak, yg mk aku cter kt dye, ms aku kecik2 aku slalu nek walker baby.. maklumlah, berat bdn aku yg trlampau ringan tu mybbkn xde sape sudi angkat aku.. ble aku msuk je dlm walker baby tu, hah! cm drift la kn aku wat.. zup!! zup!! smpi aku trlanggar bendul pintu (mase tu uma kg) aku jatuh tergolek ngn walker baby tu skali.. hihi.. dahsyat x?? kecik2 ag da xcident nek walker..

walkersforbaby

nek darjah 1 plak, ni aku xtau la ape ke bangang aku mse tu.. ble ingat balik, malu pun ade, rase cm bdoh pun ade.. nk hantuk kpale pun ade.. mase tu adela nurse hos muar dtg wat medical check up kt stiap skola.. aku pun xtrkecuali la.. hah, mse tu xsilap aku ade eye test tuk uji tahap rabun mata kte.. so, aku pun ikutla ckp nurse tu suh sbut huruf2 yg aku nmpk.. then, selesai je check mata, aku ngn bdk2 len pun borak2..

gurl A: awak2, dpt jwb x yg huruf2 td? kte dpt jwb…

aku: kte pun.. tu makne nye kte da pndi kot.. yg kecik2 tu pun kte nmpk..

gurl B: klu cmtu kte pun lulus la.. sbb kte pun dpt jwb..

ble aku mkin mbsr, barula aku sdr yg tu sbnrnye bknla utk pekse skola tp utk pekse mata je utk kte tahu kte rabun ke x.. seyesly, malu kot…

eye-chart

lebih kurang cmnila.. skunk da ade yg lbh brteknologi ble nk eye test…

mse aku darjah 1 gak, aku ni jenis yg pendiam aw.. so, one day pas aku final exam, mk ayah aku tnye aku..

mak: agak2 skola agama dpt no brape??

aku: no 3..

mak: skola kebangsaan plak?

aku: no 2…

ayah: em yela tu.. klu dapat t ayah bg hadiah.. ckp je nk ape..

aku senyum sowg2.. sbb aku da prepare mcm2 dlm kpale otak bdk2 aku tu.. ble dpt je kptsn, aku kecewa la sbb skola agame aku xdpt no 3.. mk aku senyum je.. xpela, leh cube ag.. ptg tu aku g skola kebangsaan ngn xde mood.. aku pun tgu je la kptsn skola kbgsaan aku.. finally, aku dpt no 2.. gler xcited aku kn.. mcm xsangka2.. xsbr nk balik aku rse.. trjun je tangga bas, aku jerit kuat2 dri jauh kbtln mk ayah aku ade kt luar bwk adk aku jln2..

aku: mak! ayah! da dpt no da..

mak: em.. brape??

aku tunjuk jari aku no 2.. kowg nk tau ap mk aku ckp??

mak: em.. yeke? cm xcayela.. tgula mk tgk kptsn ko btul2.. dpt surat ke ape ke..

sakit ati aku… tension gler.. tp mlm tu ayah aku tnyela gak..

ayah: angah nk ape klu dpt no 2??

aku: nk mkn a&w (mse tu kt muar bru bkk A&W.. hihi)

ayah aku angguk je… esoknyer, cikgu suh aku bg 1surat pd mak ayah aku ade jmputan katenye… aku mmgla xtau ap tu hari cemerlang la kn… so, aku angguk je bg kt ayah aku… yg aku seronoknye kn mse ni, aku ade wat prsembahan.. aku jdk anak itik.. huhu.. cm cumel je.. aku nk tunjuk pic2 tu, tp mb entry len kali la… cikgu aku ade tnye aku mse tu..

cikgu: salfa, ayah awak nk bg awk ap ble awk dpt no 2??

aku: mkn A&W cikgu! hihi (cikgu tu ketawakan aku.. plik sgt ke permintaan aku time tu)

aku ni mkn jela yg aku mntk kt ayah aku, xlbh n xkurang.. ble pk balik kn.. npe ek aku xmntk basikal time tu??

p/s: byk ag prkare2 bdoh n pelik2 yg aku wt mse kecik tp smpn tuk len ari k…

No comments: