Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Friday, December 17, 2010

Repeat Ooo Repeat

entry kali ni bknla nk mengaibkan dri aku tp sbnrnye sbg pengajaran pd yg kt luar sana supaya mengambil sedikit iktibar drpd ap yg da brlaku pd aku..

nk dijadikan story, I’m not an excellent student.. mse tu sem 2.. mb aku byk men2 n byk sgt3 prob time tue.. plus, aku seorang kaki ponteng yg brjaya (tolongla sgt3 jgn contohi aku ok??) disbbkn sikap aku yg mcm tula, aku da trkandas 1paper.. paper ni sepanjang zaman ade je yg failed.. trmsukla aku..

so, nk amik sem pas, subjek aku da 6.. nk amik ag 1, mmgla aku xlrt.. pdhl kredit hours xdela berat mana pun.. mls je yg lebih.. ala, tu pun sbb aku dgr2 pas practicum aku leh repeat.. so, wat xtau jela…

jeng.. jeng.. jeng.. di sini complication brmula.. the latest news yg aku dgr, I cant repeat my paper after practicum.. I have to finish all the subjects before going my practicum.. brbekalkan 5subjek=18krdt hours=4micro teaching.. nk xnk aku trpakse amik gak… yela, klu yg len da g practicum, aku xg.. msti xbest.. hihi.. tkut xde kwn t sbnrnye..

cri punye cri kwn tuk repeat aku jmpela si oren ni.. sbb dye repeat paper yg sme mcm aku.. haha.. ade geng.. so pas beberapa process, smpi HOP kteowg pun da knl mke2 kteowg ni… aku pun diluluskan nk amik subjek tu…

so, smlm 1st time aku g klas tu.. da brape lame aku xjmpe lec tu.. seyesly, dlu dye sgt3 bosan! bosan! bosan! aku tawakal jela msuk kelas dye.. nsb bekla si oren sengal ni ade..

ade gak ucapan2 “selamat berjuang” drp kwn2 aku.. ceh! cm hampeh.. mentang2 da lps repeat.. so, aku duk port trlindung ngn oren.. senang sket nk tdo… zzz… jgn tiru aksi ini ye.. adela sgt3 tidak elok.. aku toleh kiri kanan, klas yg aku msuk ni happening je.. asik glak semanjang je dyeowg ni..

so, after a few minutes, she starts lecturing.. bla… bla.. bla.. okayla sket.. xde bsn sgt.. ceria je aku tgk mke dye.. gelak2 ag.. dlu seyes semanjang je.. tbe2 dye suh act out or role-play a situation.. amik ko! aku diam je.. tbe2 dye sebut nama… SHAZREIN ISMAIL.. aku da tersentak.. oren agla.. sbb name dye kot.. aku dgr oren mengucap pnjg je, “astagfirullah hal azim,” kuat plak tu.. semua glak..

pas acting out.. semua glak.. aku da tekan2 perut..

laugh cry

lebih kurang mcm ni la…

tepat kul 7.. kteowg pun tmt klas.. aku n oren pun jmpela dye.. so, pas brbincang serba sikit.. aku rse brsemangat balik tuk klas dye.. mb pas dye ckp nk bg assignment senang2 kot tuk kteowg.. hihi…

p/s: mudah2an semuanya ok.. no more repeat papers ok??? amin…

No comments: