Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Friday, January 14, 2011

Entry Tertunda: My Younger Sis Surprise belated Burfday..

ni adalah entry tertunda.. berhari2 aku cuba utk mengupdate kn entry ni tp xde mood je.. blur sokmo.. tp memandangkan idea sedang mencurah2 ke ladang gandum.. aku pun menyiapkan la entry tertunda yg da berkurun dlm lapy bcuk aku ni.. sudah, smue da jdk bcuk aku ni.. ape hal!

ok2.. back to the topic.. last 31st Dec.. aku balik uma atas mandat kakak aku.. plus dye sponsor aku balik utk wat surprise birthday adk ksygn kteowg.. so, aku ngn epy n terujanya balik la..

hehe.. smpi je uma.. aku pnt.. cm xde pape je.. fyi, besday adk aku mse tu da lepas.. 29th Dec.. so, aku balik trus tdo.. pnt kot 5jam perjalanan dri u aku ke seremban.. so, bgn2 dlm kul6 ptg.. lapo! so, aku pun crila makanan ap yg ade.. aku bkk je tudung saji.. xde pape.. adoi! lapa ni. mk aku boikot msk ke ap.. time ni tu je yg bermain kt kpale aku…. aku pun gla goreng telur, amik sket nasi.. mkn ngn kicap wat ala kad je..

atuk(nenek spatutnye k) aku dtg dkt aku.. aku tgk dye..

atuk: ko lapa ke?? (aku angguk) mk ko xmsk.. mlm ni kte makan luar.. (aku diam) ni rahsia.. ko jgn ckp2 ngn adik ko kte nk mkn luar..

hehe.. aku glak.. oo.. surprise upenya.. surprise punye psl, aku yg lapo.. hehe.. byk kali atuk aku psn kt aku.. so, kul 7, akk aku suh ciap2.. adk aku terkejut.. dye seyesly xtau plan kteowg..

adik: nk g mane??

akk: makanla..

adik: mk ikut?

mk: da owg ajak.. ikutla.. hehe..

so, akk aku n k taza kuar awal.. nk amik kek xsilap.. so, siap2 kteowg jmpe dyeowg kt kdai mkn.. da siap order katenye.. tgl order air je..

akk: da order mkn da.. tgl air je..

aku: kak (tnye akk yg amik order tu) bg sy air yg pling MAHAL.. (smbil glak2)

akk: setan punye bdk! hehe..

k taza: air nk mahal.. xmengalah…

smpi je order kteowg, air aku pling gempak.. pdhl laici susu je..

ayah: wah! air ape ni?? (aku da gelak2)

k taza: air angah.. air MAHAL katenyer..

yg len sume glak2.. so, pas mkn sekenyang2.. jeng.. jeng… jeng.. SELAMAT HARI JADI!! (nyanyi) adik aku terkedu.. terkejut..

adik: ap tu?? sape punye?? smbil pndg mk ngn pnuh tnde tnya.. muncug mulut dye tunjuk kek..

aku: adik punyela…

ayah: surprise katenya tadi.. RAHSIA besar…

mk glak2 je.. dye pun ptg kek tu.. aku amik la pic puas2.. jom tgk..

DSC03942

aku dpt part yg kne lilin cair tu.. hampeh!

DSC03944

sudut lebih jelas ye.. da tua da adik aku..

DSC03948

mk aku glak sokmo ngn atuk aku.. ayah aku asik wat lawak je..

DSC03949

potong kek pun ssh… hehe

DSC03950

my family meraikan besday adik ngn hepi.. Smile

DSC03951

berselera ayah aku mkn kek aiskrim.. yummy!!

DSC03953

ni aku xingat ap la yg dyeowg pndg.. I don't know smile

DSC03943

sudut atas.. fruity.. dlm ice cream.. mmg terbek la!

DSC03954

last, my pic.. nk gak pose sket pas amik pic owg len.. Open-mouthed smile

p/s: maaf pd adik sbb bg entry tertunda.. anyway, epy besday to my lovely younger sis, SALFANAJIHAH BINTI ABD. RASHID

No comments: