Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Sunday, February 6, 2011

Like A Primary Student

krn desakan lesson plan (LP) n micro-teaching yg menjadi2 lately… aku jdk kabut.. nk update blog pun, aku jdk blur… sbb risaukan LP literature aku yg xsiap..

entry terdahulu aku ade bgtau cik n incik skalian bahawasanya kepulangan beta ke tanah air adalah untuk meminta pertolongan bonda beta untuk melukis.. hehe.. Smile with tongue out

my mum blehla sikit ade bkt melukis.. dlu mse I kecik2.. (pehal plak aku dok, ber I an d U plak ni??) aku slalu suh mk aku lukiskan.. dri pic animal, fruits, flower n etc..

so, kali ni pd usia 20thn.. aku seolah2 kmbli ke zaman kanak2.. aku suh mk aku lukis lukisan yg heavy2 plak.. iaitu pic dri storybook.. mk aku da merungut, plus bebel2 kt aku..

puan emak: aku ke ko yg nk blajar ni?? ko buatla sndri..

alahai.. puas aku rayu2 kt mk aku suh tlg.. mk aku ckp je cmtu sbnrnye.. tp dye tlg gak akhir2..

SY SYG MK SAYA!

ble ciap je lukisan ke3.. mk aku trtdo.. aku plak cm xsmpi ati la kn nk kjut mk aku.. ingat x pnt ke melukis ni?? ag2 yg amateur.. klu pro cm IMUDA tu xpela…

so.. aku pun smbg la keje2 melukis tu… so, bleh bygkn x cm ne aku melukis??? Embarrassed smile sumpah! malu gler aku nk tunjuk lukisan aku kt kowg!

klu anak murid aku tgk.. truk aku kne kutuk ngn dyeowg… so, pas siap tu, aku tenung lukisan aku… senyum sowg2 aku ble tgk.. nk glak pun ade.. cacat jdknye character dlm story tu.. hehe..

ngn mengupah adik aku on9 spnjg malam.. aku tlh menyuruh dye mewarna stiap yg aku n mk aku lukis.. so, dye duk la kaler2 benda tu.. sian plak aku tgk dye.. so, aku pun kaler skali.. k taza pun tlg skali..

ni satu hal lagi.. gler buruk aku mewarna.. alahai!!! sambil kaler2 aku glak.. sbb k taza men kaler ske2 dye je.. kowg nk tau, dye bleh kaler teddy bear tu ngn kaler merah ngn biru kot.. aku punyela glak..

k taza: kate imiginasi..

aku: trpulangla kak.. janji kaler..

mk aku: okay children.. wash your hands n take food and it…

Open-mouthed smile besar aku smbil guling2.. ceh! terkena plak..

kakak: hahaha.. cm kindergarten da..

ble siap smue tu.. aku amik gak la pic sbg bukti..

PLZ!! JGN GELAK YA…

DSC03993

pic yg kt bwh tu aku lukis.. hahaha..

 

 

DSC03994

yg bear2 tu.. k taza warma.. yg len adik aku…

DSC03996

yg 1st n yg ke 3 tu.. aku lukis… selebihnya.. my beloved mum..

DSC03997

klu ko yg pndi.. cbe guess yg mane aku warna??? Smile with tongue out

 

p/s: b.. I’m really sure tat pasni ank2 kte pun xde bkt cm kte.. sorry guys, aku mmg xpndi melukis n mewarna.. (-_-“) aish!

No comments: