Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Saturday, April 9, 2011

Cun

hallooo.. sal in da house yo! (berlagak gler! konon mat saleh la plak pepagi buta ni) okay2 straight to the straight line smule..

smlm aku tgk filem cun.. ala, filem yg remy ishak ngn maya tu.. okayla.. aku glak2 gak dlm wyg tu.. bleh la aku rate filem tu dlm 6/10.. tp yg menyerlah dlm cter tu bg aku ialah faezah elai (kuntum) and nadiya nissa (manis) and kembang.. ooops.. hehe.. kembang tu kerbau.. silap..

POSTER CUN

meh2 review sinopsis sket..

Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.

Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.

Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’.

Berita disampaikan oleh: Sal Irda ( ceh, bajet glamour) Smile with tongue out

da hbs tgk cter tu.. aku ngn adk merengek suh akk aku blanje mkn.. lapa kononnyer la.. pdhl saje2 je.. xnk blik ag.. so, akk aku pun blanje la mam pizza.. meh tgk pic sket (ihsan dri Mr. Google) bg korg terliur..

pizza

yum! yum! ad ag satu box dlm fridge.. jap ag nk g breakfast pizza

meatball

meatball.. fav dyeowg kot..

k r.. nk g men ngn ank2 memey yg da bkk mata tu.. hehe.. t sok aku update ag k.. tp entry tertunda la sbb mse tu aku xde mood nk update..

p/s: spttnye smlm dpt tgk cter hantu dilarang msuk yang baru release 2 ari pas.. tp nk blik awal… so, amik la cter cun.. (-_-“)