Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Wednesday, May 4, 2011

My 1st and 2nd day PRACTICAL!

salam peeps.. actually, aku spptnye update entry ni smlm supaya xketinggalan.. tp memandangkan aku terlampau penat.. aku xmampu tuk menyusun ayat yg bek2 untuk entry.. so, aku tangguhkn entry ni wt sementara waktu..

smlm bersamaan 3 Mei 2011, aku da memulakan practicum sebagai guru practicum di SK Sri Jelok sebagai guru BI.. so, for my first day, aku n shira tumpang k su (sowg guru di skola tu gak) slme 1mggu memandangkan kami msh blum punye kenderaan.. mlm sblum tu, kami ber2 xtdo lena sbb rse berdebar2.. simptom yg plg hebat berlaku di kalangan kami…

aku bgn seawal 5.30 pg untuk bersiap2.. nk pilih bju pun cerewet la.. (-_-“) hehe.. pas, ciap2.. aku memilih untuk memakai warna hujau pas aku sdr bju kurung pink aku tertinggal.. pas touch up make up sane sini, eyeshadow, eye liner n lipstick bagai.. muke aku seolah2 cm burung hantu.. buruk gler.. hahaha.. lantak la..

owl-picture

owl pun cumil gak aku rse..

smpi2 je skola, smue mata memandang kami berdua.. biasela.. slalunye guru2 mcm kami akan jdk perhatian.. pas sign kedatangan smue, aku jmpe GB.. GB serahkn kami pd puan hashimah, GPK kurikulum.. she is very motherly.. puan hashimah bg aku jdual 12 waktu matapelajaran.. 2buah kelas yg akan jdk mangsa aku ialah kelas 4Budiman n 5Dedikasi…

so, that’s mean aku sgt2 pack.. everyday akan ad 1kelas yg aku kne msuk… kejam!!! then, aku diberi guru pembimbing seorang guru chinese bernama puan loh fui fui.. aku lum jmpe di lagi smpi la ari ni.. mgkn sok aku akn brknln ngn dye..

then, pas ciap2.. kami ke bilik guru.. pas slm2 smue ngn guru2.. aku ngn shira blur2.. xtau nk wt ap.. (-_-“) dok pk2… nk kemane.. nk jmpe same.. then, aku tman shira g jmpe guru pembimbing dye.. puan dayang.. pas brknln.. kami pun wt kptsn nk tgk cara dy mengajar.. she is sarawakian n very motherly too.. tbe2 rndu mk..

miss mum

then, aku decide nk g jmpe GPK koku n GPK hem.. sbb pd awal GPK koku nk suh kami jmpe dye.. she is very friendly… mcm2 dye cter.. so, dye akn serahkn aku pd mane2 persatuan yg memerlukan cikgu pembimbing.. then, dye pesan suh dtg sabtu ni utk kokurikulum.. okayla, jge dwan pun dewan la..

pastu, gerak ke satu bilik ag.. GPK hem.. mak aih, dyela puan anita.. sgt cantik.. aku amik kelas dye.. hehe.. so, pas borak2.. aku da dpt project utk PPDa.. aish, byk budget tuk project ni.. dye pun bercerite mcm2 psl bdk2 klas dye.. sgt2 nakal.. uwa! bleh ke aku handle ni.. 5 DEDIKASI.. jumaat ni ko tgu kedatangan aku.. aku set mse nk ikut dye msuk kelas jam 11.. so, then aku msuk la.. bdk2 da pndg aku senyum2.. aish… nmpk cm dye takut ngn cikgu anita.. hehe.. cikgu anita pun da bg kbnrn leh gne name dye.. ok set!

10.30 mse rehat sesi 1, aku ngn shira da kne gnti guru bertugas.. em.. cm pengawas je.. tp sgt2 bgus sbb bdk ni akan bce doa selepas mkn reramai..

doa selepas makan

cumil sungguh kn.. tp cara dyeowg bce doa.. sgt la meleret2.. slow yg amat..

pas ciap, smue.. ari 1st pun berlalu ngn slmtnye.. blik2 uma, tdo.. seyesly, pnt kot.. turun naek, turun naek smpi tingkat 3.. ke hulu ke hilir… aku yg kurus tinggal tulang sat ag..

2nd day, hjn agak lbt.. mse g skola, pun renyai2 lagi.. hehe.. smpt tk anak teruna k su yg no2.. smart, tggi.. hehe.. tp cm grg je… then, cm biase.. g jenjalan.. pusing2.. mengikut arah tuju kaki.. amik markah kebersihan, kwl kantin.. tp arini kne relief 2buah kls.. 4Cekal kelas yg 1st aku jage.. ya ampun! nakal gler.. lari sane, lari sini.. baling sane, baling sini.. byk sgt cakap..

“cikgu, uma cikgu ktne?? nk raye..”, “cikgu, dye kacau sy,” “cikgu, sy nk bg cikgu berdua hadiah ms ari guru,” bla.. bla.. bla.. aku plak kne jwb mcm2 teka teki yg dyeowg bg.. (-_-“) headache.. aku pk 1jam lame sgt.. nk kuar je rse..

2nd kls, kul 12… 6Harmoni.. bdk2 kls ni plak, kuiz sokmo… kuiz.. kuiz n kuiz.. gduh je kejenye… L vs P.. yg lelaki xmuh kalah.. kls ni sng handle.. maklumla da bsr2 kn bdk2nye.. kali ni 1jam berlalu ngn pantas skali

then, lepak kt library.. cantik.. wlpn kecil.. k su ajak kami g shopping.. seronok.. so, aku ikutla k su g metro kajang.. so, jalan2 sgt seronok.. g czip lee.. k su blanje mkn ag.. really fun.. wlpun kaki agak sakit la..

p/s: tu baru sket karenah bdk2 skunk.. tgula next week ble aku da start teaching t.. sabo jela~

1 comment:

Amira Chan said...

Dah follow.

Nice.

Hit me back. :D