Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Friday, August 26, 2011

Kenangan Aku & Lolipop

sedang aku guling2 atas katil aku, aku tringat minggu2 akhir aku di SKSJ… mase tu dgn kelas 5 Dedikasi.. aku ask dyeowg stiap seorang bagi buat wish or any words for me…

then, tbe kat satu student.. dye xbagi wish tp dye bagi aku soalan balik.. “npe cikgu ske makan lolipop?” aku trsenyum.. apela bdk ni.. tu pun nk tanya..

anda smua ske mkn lolipop x? aku sgt ske mkn lolipop tau.. sjk dri kecik ag.. tau xlolipop tu mcm mane?

mcm ni..

chupa chups

lolipop brand chupa chup.. hehe.. tapi aku ske mkn yg biase punye… yg warna warni tu…

trus aku tringat zaman aku kecik2.. sbnrnye lolipop ni kenangan sedih aku… mase tu aku baru msuk year1… kecik ag.. sblm aku g skola, akk aku bekalkan aku lolipop satu..

so, lepas tamat persekolahan.. aku pun semangat la nk kuar dgn beg besar aku lari2 nk balik.. then, smpi2 je kt luar.. ayh aku xde.. so, aku tgu n tgu n tgu smpila kwsn skola tu kosong..

aku dri tepi jalan.. kuarkan lolipop dlm poket aku.. aku mkn… then, aku nekad nk balik jalan kaki.. so, aku pun jalan.. tbe2 hujan plak turun.. seyesly, time tu, aku mmg da totally down.. xdpt thn n trus nanges dlm hujan smbil mkn lolipop tu…

kids-lollipop

sampai satu simpang.. satu kete berhenti n ade 2owg pluk aku smbil nanges2.. ayah n akk aku.. trus aku rase hepi..

the next day, aku lwt mk aku kt hospital (mse tu mk aku bru deliver baby) mk nanges2 smbil pesan kt aku jgn jalan kaki sorg2 ag… sbb nanti kena culik.. automatically, aku rase brslh sbb da tgk mk aku nanges..

until now, if ayah nmpk bdk mkn lolipop n bdk skola balik jalan kaki sorg2.. msti ayah aku akn senyum n ckp pd aku, “mcm angah mase kecik..”

em… sedih pun ade.. so, tu smue pengajaran.. len kali, jgn berani2 balik jalan kaki sensorang k..

p/s; eh, lpe.. aku da xad blik tdo ag da… huk..

2 comments:

Cik Suheela said...

dulu2 kita mmg balik skola rendah, hari sabtu lps koko jln kaki je tau. sbb mak ayah kita keje. huhu sedih _ takot time tu.

SaL IrDa said...

kte pun..
smpi skunk kte xleh lupa..
n xkn lupala.. :'(