Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Friday, May 18, 2012

Back To The Past: K-Drama (Part 1)

 

olla… da lame xupdate.. mood tga xbrape nk oke la sbb wifi sgt2 “laju” mcm kura2… skrg ni tga bz mengupload korean movie “SUNNY” aku xleh nk review cter tu dlu sbb xtgk hbis… t da hbis aku review la sket…

aku tbe2 tringat mse mula2 aku terjebak dlm dunia korean drama ni… mse tu aku skola rendah ag… darjah 5.. xsilap 11thn umur aku mse tu.. ehem2.. nk msuk ke alam dewasa kn… so, ade la feeling nk tgk cter korea..

mb mse tu faktor utama plakon lelaki dye hensem kot… tats y aku nk tgk.. cter pertama yg aku tgk adela WINTER SONATA

Winter-Sonata

lakonan bae yong-joon n choi ji-woo… I bet smue org thu psl cter ni.. Smile

next… AUTUMN IN MY HEART… yg ni kuar pas winter sonata hbis dtygkn kt TV3.. mse ni.. mmg top.. kwn2 smue lyn… aku xminat sgt.. tp aku ske sgt kt Wonbin… hensem… mse aku xlyn korea, smue nk tgk.. ble aku lyn, smue owg xtgk plak.. emo jap..

Autumn-in-my-heart___

pelakon; won bin, song hye kyo, sung seung hun… tp kdg2 aku tgk gak.. ble bosan2.. cume xpuas ati ngn ending dye jep…

then, kuar plak cter PURITY… femes gak cter ni di kalangan plajar skola aku.. mb sbb soundtrack cter ni best… sesuai plak tu ngn iklan sabun.. hehe… ble cter tu nk start je… iklan sbun pun kluar ngn soundtrack tu skali.. btw, tp cter ni cm xfemes.. sb xde wallpaper yg aku jmpe…

then… cter MY LOVE PATZZI… aku xlyn tp akk aku tgk kot xsilap.. sbb aku mse tu kuat tdo.. xlarat nk tgk drama korea ag…

my-love-patzzi

comel kn jang nara.. selain tu plakon dye kim rae won and kim jae won…

then.. yg ni aku lyn.. SUCCESSFUL STORY OF A BRIGHT GIRL lakonan jang nara jgk ngn jang hyuk.. cter ni lawak sgt… sbb lakonan jang nara sgt2 berani…

4c08a2f3e1172_113656n 

rsenye.. ni drama last aku tgk kot.. mse year6.. ALL ABOUT EVE.. demam2 pn tgk gak.. nanges2 dlm bus.. lari2 anak dlm hujan nk blik cepat sbb nk tgk cter ni…

all-about-eve

pelakon cter ni adlh chae rim (adore sgt kt dye) kim so yeon, jang dong gun n han jae suk.. my mum pun lyn gak.. after few years, brula kteowg dpt bli cter ni… aku sbnrnye.. xde prasan pun ade leeteuk Suju kt cnie.. maklumla mse tu dye x femes.. kekeke…

*ni baru part 1… zaman skola rendah.. skola menengah t aku wt part 2… Smile

No comments: