Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Thursday, November 22, 2012

He is One in a Million

assalamualaikum n hi guys… entry ni just for remembrance for my beloved friend, Shazrien bin Ismail…

296087_314233351927517_491222036_n

inilah dye.. slh sowg kwn yg aku xkn lpe smpi nle.. arwah Shazrein bin Ismail da meninggalkan kami semua mlm td…sahabat mninggal kerana terlibat dlm accident…

brcerita psl sahabat.. he was totally one in a million.. hilangnya dia.. mmg tiada ganti.. we all smue sbnrnye msih xprcaya ble dgr kematian psl dye pagi.. me.. bgn tdo trima pggilan mcm tu.. I was thought they just joking.. but after clarify by one of my friend in KL… I totally felt lost…

twitter and fb smue psl sahabat.. dye seorang yg friendly n funny.. just spend time 5 minutes wif him.. n it will be hilarious moment in ur life… lawak2 bdoh sahabat sentiasa segar dlm igtn aku mcm wktu prtama prkenalan kami… 3thun lepas…

sebak n sesal kt hati msih ad wt sahabat.. since aku xsmpt jmpe dye wt kali trakhir.. kenangan aku n sahabat adlh mse last Ramadhan thun ni..

Photo0153

ni la satu2nya pic yg ad dlm fon aku.. msih aku smpn smpi arini… sahabat wt kami semua rindu pd dye.. penangan Shazrien bin Ismail wt kami smue pasti akan igt pd dye..

ms sem 1 dlu.. ble aku n sahabat gduh.. ayat dye… “aku ni abah korg thu x?? genetik aku ad pd korg.. cbe jgn derhaka pd abah..” glrn abh tu xhilang smpi hari ni..

saat2 suasana kelas tga tegang… dyela yg mencriakan kteowg.. even when he was in serious mode.. we tot that he was joking.. then.. aku igt ag ms lecturer ckp dye ad ank perempuan 12thn.. the boys smue ckp nk msuk meminang ank lecturer tu plus nk booking bgai… brebut2..

out of nowhere.. Shazrein shouts.. “mdm.. sy byr deposit…” making the whole class laugh.. then he asked us.. sape nk tlg dye byr deposit.. share2 la.. kat sharing is caring…

there were too many jokes spnjg aku knl dye.. nk cter satu2 smpi ble xhbis.. kdg2 dye call aku n kwn2 len smata2 just nk ajk mkn je.. he likes a vitamin to me… I will never bored when talk with him.. even yg bru knl xsmpi brape bln pn trase khilangan dye…

kwn2 ckp.. lawak2 bdoh shazrein.. tu la yg wt kteowg akn igt dye.. my tears cant stop falling apart when his mom asks my mom.. “shazrein.. ank sy baik kn??anak sy baik kn??” yes mk cik.. shazrein sgt baik.. sgt2 baik!

sahabat slalu ckp nk jmpe aku… aku tgu je dye dtg.. tp xad.. aku xmspt jmpe dye.. dye da xad wt slama2nya.. I must stay strong.. Shazrein.. you will be miss by many… we always love u…but Allah love you more..

semoga roh Shazrein bin Ismail.. ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.. amin Alfatihah… :”)

p/s: I try my best to hold my tears.. n I made it… thanks guys always asking about me.. n wishing me.. love u… :”)

No comments: