Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Monday, January 28, 2013

The Way I Know U

assalamualaikum n hi readers… act entry ni xad pape sbnrnye.. since, last nite was too boring ms keje..tgn dgn pantas mencapai pena n kertas, seraya serta merta start menulis..

crush

Dear Asyraf,

I dunno if da byk kali Asyraf visit my blog..mb dis is ur 1st time..this entry is special for you.. just wanna review back how did I know you….

1st time aku nmpk Asyraf ms interview dgn CEO..but tat time, I’m more attracted to his sis… XD hahaha.. cantiknya dia *I’m straight okay! n my impression was.. “couple kot..” nmpk x kat situ brtapa negatifnya pemikiran cik sal! >< tp tim tu… antara ramai2… yg aku tgk..Asyraf la pling hensem… *oke gatal jap sb tgk anak teruna org time tu… Smile with tongue out but xleh tgk lama2 puan emak time tu kat luar…

2nd time, aku nmpk dye.. ms kt KPJ.. tu pn jap je kot..sb time tu incik Asyraf dtg lmbt… Berikutan dgn itu, the 3rd meeting of cozla ms dlm kls… my incik boyfie… *eh jap..asl nama panggilan tiba2 brubah ni… gediks!

tat time aku mmg amek ms nk igt nama incik Asyraf… slalu keliru ngn nama incik Faiq… dis is because incik boyfie pndiam ngn gegurl… LOL rsnya la kn.. 1st week xpnh tgur kot..eh..jap..pnh2.. ms tu aku tga cri surau kt KLIA..at the moment, dye otp.. so, xleh nk tnya dye..aku tnyela guard kt situ.. then, brula dye tnya aku, aku cri ap.. >< da lambat la! aku da tnye org len pn!

Next day, K Yus (one of our manager) tanya any of us from my batch yg nk ke LCCT.. without any thinking further..me angkatla tgn..at the same time..incik boyfie pn angkat gak tgn.. time tu pasrah jela kne working ngn someone yg xrapat… maklumla gegurls lain nk jage muka la kononnya… time tu.. me xad pk apela kn.. pasrah jela.. hope gak we all can get along together..tp xthula mcm mana t…

One day..seingat aku friday kot sb tat time aku blik ngn member aku.. tat evening someone called me..aku agt but no one yg ckp… senyap je..until tat nite..incik boyfie texted me..asking me whether tat was my number..mle aku da mcm.. “erk..sape ni?? asyraf..asyraf mana????” haha.. nmpk x bertapa sengalnya aku nie..kwn skerja sndri xknl…aku straight forward la aku awkward ngn dy..incik boyfie ckp dye pemalu skit dgn gurl.. okay.. you can! then, after tat aku tnya smue org incik boyfie ad text dyeowg smue x..okay xad! just me..but then, aku pk blik… oooo we all kn sama2 kt LCCT t.. xad apa2 lah.. hehe.. kdg2 incik boyfie ni slalu kne umpat.. XD we all ckp dye sombong.. kdg2 tkut nk tgur.. yela, da dye serious je..senyum pn kurang..

haha… nmpk x? ble aku da start menulis.. mmg xleh brhenti… konon nk jdik mcm JK Rowling la katakan…ok stop! back to the story…

2nd week cls.. mcm tu gak kteowg..xad tgur2 sgt..one aku xigt bila..ms blik…pas log out.. my watch buat hal.. cover back trtanggal..pasang2 blik xboleh..I was tot tat time behind me was Hazly…the one yg rpt dgn me.. xtgk mke ag.. da hlur jam suh psgkn… and guess who??? >< the person behind me was incik boyfie.. erk.. I was like.. >< alamak slh org la plak.. aku rsau plak if incik boyfie plik ngn aku tat time.. nsib baik la dye tlg psgkn gak… thanks yer dear! wlpn jam tu da mati.. XDDDD

Rentetan hari berikutnya…. we all brgerak ke different station while incik boyfie n faiq ke tmpt lain utk urusan masing2.. smpt plak aku psn kt faiq.. “nk ole2..” XD nmpk x kebudak-budakan kt situ… aku ad dgr something incik boyfie respond.. but xbrape jelas.. dye mcm ckp.. “xsuda2 dgn ole2..” We all naik same train.. at 1st, k miza ajk me naik the next train..aku pn ikut jela.. xlama kemudian.. incik boyfie text.. “en ramlee suh naik train skrg…” pas trima text dye..cpt2 aku tgk dye..serious gler mke incik boyfie… then, me n k miza naik je tren..the fact yg aku dpt thu..incik boyfie sengaja dengki me tat time.. >< dem! kne tpu!

ptg tu, dlm kls.. pas dpt mcm tu.. aku mmg anti ngn incik boyfie.. dunno why.. then I was playing wif my phone at the back..on9 twitter…alone..yg len smue bz practice isi report on9… tga dok2 leka main ngn fon…incik boyfie panggil..”sal..nk coklat x??” me was like. “huh?? coklat?? me?? mcm xpercaya je dye offer choc kt aku…” aku plak pantang org offer choc laju je.. tnpa pk apa2.. trus bgn n amek choc.. lpe psl anti kt incik boyfie jap td…ciap mintak dua ag.. hehe.. ceh! sng je nk pjuk me kn?? ><

next, one morning like always..aku akn smpi awl… n aku akn tdo kt ats tmpt luggage..dsbbkn dtg awl..aku xckup tdo.. yes! me mmg plajar cemerlang! dush! dush! cemerlang lah sgt kn… aku la yg slalu lmbt dtg kelas ms kt U dlu… ^_____^ so, ms tga sedap2 tdo.. then, suddenly ad org buat bising.. me in shocked! sape agaknya?? dgn pantas..aku bgn.. tgk sapa la yg dtg tu.. oh.. incik boyfie upenye.. aku just pndg dye ngn pndgn blur… then, dye senyum.. OMG! so sweet senyuman dye… aku mcm.. seriously dye senyum kt aku.. bleh plak dye senyum kn.. trpikat jap time tu 5 saat.. XDDDDD

ms lunch.. aku dpn dye… ni mmg xjangka la.. suddenly, I dunno why.. dye mcm trsedak or what.. aku plak yg risau.. with concern suddenly aku tnya.. “asyraf, r u okay??” erk sal! npe ni?? tbe2 kau risaukn dye.. aku pn xsangka aku bleh tnya mcm tu…

okay then.. mcm tu la lbih kurang cter dye… ni la ap yg aku igt sblm kteowg rapat.. nk thu mcm mana kteowg rpt???

until then okay! ^^ nk g kje da…

~wassalam~

1 comment:

Nur Hafiza Rahsid said...

wewwitttttt!~
semoga sampai ke pelamin kekal bahagia hingga hujung nyawa sal ;)

ps oi disable laaa komen moderator teww