Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Saturday, December 14, 2013

HoBi Baru–HIKING

 

assalamualaikum.. n ola readers… sat2.. ad ag ke readers belog aku ni?? *garu2 kepala* mungkin da tak ada since aku da lama xhupdate cm dolu2 kala… *psst..bkn selama ni xde org ke nak bc..jgn prasan boleh x?

haha…aku semenjak dua menjak ni mmg kuat perasan..so…whats new about me? slain busy keje sokmo…aku membusykan dri dengan perkara-perkara berfaedah lagi sihat..alhamdullilah..da nmpk cahaya nk sihat kat situ..cahaya yg lain…insyaAllah akan menyusul..cahaya mata? jgn ditanya… coming soon..doakan aje… amin.. *gatal!

aku stop melalut.. da ke laut mana da nih… back to the main topic…insyaAllah akan buat entry sbanyak mana yg mampu..utk publish in 3 days a row… *konon! maklumla lusa da start koje..den ni g koje sblum matahari terbit balik slps matahari terbenam… sobss.. sobss.. Crying face

okay… lately dalam 2months kot.. aku da trjumpa hobi baru..ni aku ucapkan terima kasih bebanyak kat KAK MARIE a.k.a MAREA.. kwn aku sbb ajak aku join HIKING meng”HIKING” ni.. aku rs mcm aku da jumpa something yg serasi dgn dri aku wlpn stamina xberapa nk kuat…

nk dijadikan cter… si marea ni tanya aku n kwn2 yg lain la sama ada nk join hike kat bukit tabur.. akula bdk xsedo dri nk join…pastu yg lain-lain pun ikut.. da plan punya baik tp aku jugakla org pertama yg tarik dri…*dush dush* tp aku ad sbab la since my mum aritu sakit kaki…

so.. aku rs frust menonggeng sgt2 xdpt ikut..lagi2 mereka2 ni post pic cenggini

Screenshot_2013-12-14-18-03-42

tak pe…tak pe..tak ada rezeki aku nk buat achaner…sumpah aku jeles giler time ni..sobs…sobs..korg jahat! *emo sat..5 saat..5..4..3.2..1… ok da hbis..

then, dalam 1 week later kot aku rs…si marea offer ag nk g gunung angsi..aku nk join tp time tu berbelah bagi…aku ckp kat marea aku nk..tp aku fikir dlu… n few days later...si nurul..ajak aku g FRIM Kepong…dia ckp nk g angsi no challenging..xde stamina..xde persiapan n 1st time sgt xsesuai utk beginners… so, aku pn agreed la nk g kepong..ikut mereka…

awal2 ag aku da bangun..semangat gler..aku bwk my lil sis…ktowg ke nilai sb marea tgu kteowg kt nilai…

C360_2013-11-05-05-42-31-646C360_2013-11-05-05-49-44-818C360_2013-11-05-05-56-32-174

sekitar ktm seawal 6am..

so..smpi je kepong..kteowg berkumpul n start mendaki around 10am kot…n we all sangat2 menang dalam bergambar.. *er..tats why kot smpi lambat ke puncak.. lol Smile with tongue out

PhotoGrid_1383741230921

PhotoGrid_1383742880682

PhotoGrid_1383741308231

PhotoGrid_1384001239709

ni sekitar FRIM Kepong… 1st daki mendaki utk beginner..during this time aku kenal si Sally kwn si Nurul and Dilla kwn Si Marea.. tu yg baiknya kadang2 boleh knl orang lain..brcampur la skt dgn masyarakat…

okay.. Sesi ke 2 plak aku ke Broga Hill dalam 1months later agaknya…ni da plan 3minggu awal..nmpak x semangat kat situ…haha..plan da punya baik..tp kecohnya di pagi hari nk mendaki…

paling lawak..org daki bukit awal dalam 6am..kteowg daki 9am… nmpak x…kteowg dpt tgk sun in the middle waktu itu… korg ado??? Smile with tongue out korg xbuat kteowg buat…

C360_2013-11-30-10-00-11-763C360_2013-11-30-10-39-36-408C360_2013-11-30-10-39-49-584

1st..sally..2nd..marea..3rd aku… 4th…*si nurul xde* puas aku cr pic single dia…xde dlm simpanan

C360_2013-11-30-11-06-33-015

*bangga* wlpn amik ms 2jam lbih nak naik hahaha

IMG-20131203-WA0001

ni aku n nurul…ms ni kami masih lagi xsampai puncak..

IMG-20131203-WA0020

pose msti lebey meh! kenangan ni woo.. *insta..FB..penoh!

PhotoGrid_1385800623162

IMG-20131203-WA0027

5 single ladies – HIKER KENTAL!

IMG-20131203-WA0003

ni da penat punya cter… air kelapa sdp wo!! untungla naik pkul 9am… nasi lomak free… rejeki namanya!

haha…so, since aku nk jadikkan ni aktiviti bulanan..my dad n my sis sponsor kasut hike..thanks anyway.. trharu..

PhotoGrid_1385120769572

kasut ni 1st perkhidmatan dia kat Broga Hills..n kau akan selamanya berkhidmat dgn aku wlpn aku da ad cahaya mata nanti! ahaks! perasan!

okayla…until next time peeps!

p/s: guys..Bukit Saga punya planning bila? Januari okay x?? Open-mouthed smile

2 comments:

al-firdaus ibnu al-masuri said...

nk ikot g bukit saga..hihih

SaL IrDa said...

Sibuk je ah! ;P
Xboleh ikot..