Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Thursday, January 9, 2014

Bangi Fun Run 2013

assalamualaikum.. hi readers… HAPPY NEW YEAR 2014! almost sebulan lebih xhupdate blog…maafla..virus malas n xde mood membuak-buak dalam diri ini…hop its not too late nk wish… cenggitu….oh ye..sekarang ni musim tak mennetu..harap anda smua menjaga kesihatan dri dgn baik… maklumler I ni da kna radang tekak dek cuaca yg xmenentu.. *sweet x i? ala2 concern gitu…

ini aktiviti brlaku sekitar tahun 2013…dlm bulan nov…haha…nmpk? bertapa lmbtnya aku hupdate entri ni… cik sal ni busy sokmo.. aktiviti tido spnjg masa.. cik jijah (sahabat bergila2) asik tanya bila nk hupdate blog.. ye jijah…. ye…ni aku hupdate ni… siap da fikir title entri akan datang da..wlpn aktiviti lum dijalankan ag.. kan cik sally kan..eh..eh.. *mcm la si sally ni bc blog kan.. =..=”

ok… back to the topic..mengenai bangi fun run… ni mrupakan aktiviti wajib every year kat bangi…katanya lah..info ni pun aku dpt dri blog org lain gak… larian 3.5km… dek kerana suka beraktiviti menyihatkan badan.. 3minggu lebih awal.. cik nurul, cik sally, cik jijah dan aku brpakat2 nk masuk la kononnya.. sila HIGHTLIGHT 3 MINGGU AWAL yer…haha excited bebeno nmpknya… aku ni sbnrnya berbelah bagi hati..yelah…xde masa nk training… ad je nk kena buat.. so, aku nekad jelahkan… aku kompem ikut plus aku bayar RM20.00 cenggitu..tanpa GST u ollss..dun worry…

pape pun..yg pnting korg lari..smpi garisan penamat..dpt sijil n medal..at least 1000 org trawal…tshirt harusla dpt kan…da BAYAR!

TQ kpd cik marea la sbb suggest utk aktiviti ni n few tips utk larian..ad pekdahnya ni smua..tp mnyedihkan sket sb last minute cik jijah xdpt hadir atas urusan peribadi *gila skema ayat aku kat sini* tp aktiviti perlu diteruskan since da bayar da pn.. seawal pagi aku dtg uma nurul since kteowg igt ad plan pg tu tp xjdik atas sb trtentu.. so si nurul ajak aku pusing2 bangi plus shopping..

yg part shopping ni usah cter..mmg sakan aku shopping..ah nasib! hjg bulan bawak bekal yer! >.<” ahha…. so, dlm malam tu since kami berdua bosan thp kritikal… si nurul ajak la tgk midnite movie…nmpk x?? nmpk x?? brtapa gilanya kami… so, planned punya planned..kami bertiga pn carry la forward aktiviti midnite movie kat alamanda…aku, sally, n nurul..pusing punya pusing dlm kul 11 kot smpi alamanda..smpi2 shop lot pn da ttp..mmg rs janggal la time tu.. *maklumler I mana pnh midnite movie ni…

lbih mengecewakan thp kritikal cter yg kami nk tgk FULL! omaigad!! pttla KEANU REAVES oke!! baru release..mmg pnuhla jwbnye.. pusing2..bowling pn da ttp.. so, nekad..ajak si nurul n si sally karoks…aku pnh tringat si nurul ni xlayan sgt benda karoks maroks ni tp satu miracle brlaku… *itu lain entri okay* haha

ini telah mereka berdua..aku curi2 amik pic..whahahaDevil

20131221_23203320131221_234346

time ni mungkin cik sally kita tga nyanyi lagu etnik kreatif..ahha….cik nurul plak…rockers tegar….kena faham ye u olss… Smile with tongue out

gila rupenya mereka ni..smpi terbawak2…slps tu mereka pn karoks dan karoks..dan karoks lagi… kn..kn..kn.. so, the next day..dgn xckup tdo..seawal 6 pagi…kami pn bersedia nk running… sekitar seawal 6am..kami da berpose sbg mukadimah…

IMG-20131222-WA0007IMG-20131222-WA0006

ready to hit the track… *semangat* wlpn xckup tdo

slps senaman aerobic sbg warm up…dlm 7.50 kami dilepaskan..si sally da meninggalkan kami brdua..so..ala2 anak itik brlari..trkedek kedekla aku… time tu..aku nmpk la sweet family dgn anak2 kecik..bersama baby stroller people! bertapa sweetnya time tu…kalau ad jdoh aku..nk la aku bwk anak-anak n husband tercinta beraktiviti cenggitu..aw! gediks!!!

IMG-20131222-WA0009IMG-20131222-WA0014

amik kesempat pose smbil brlari..maklumler ni ms dekat nk smpi..bolehla kot..

C360_2013-12-22-08-26-50-095IMG-20131222-WA0030

all of us made it..sally around 30mins n me n nurul around 35mins..its just a beginning…

IMG-20131222-WA0031IMG-20131222-WA0032

C360_2013-12-22-08-36-32-503

3 single ladies…

PhotoGrid_1387687259325

kami bersama..sekitar BANGI FUN RUN 2013…another challenge done! Winking smile go go go!!!!

until then..wassalam…

p/s: enjoy every moments with new things since Im still youth.. Smile

No comments: