Welcome to Salfawirda's blog.Follow me,or I will kill you.Haha! Just Kidding. Enjoy Yourself :)

Sunday, January 12, 2014

BOND OF FRIENDSHIP

assalamualaikum u olss… *gediks* hi peeps… during weekend ni…xde la apa-apa aktiviti… since last Tuesday, I da berjimba dgn geng-geng mental I…huhu… so, dedicated that moments dlm entri kali ini…mereka la yg slalu aku contact..gaduh…bergurau n macam2 lagila..so,hubungan tu xpnh terputus…

so, since kami ni in different sectors.. aku government yg hanya cuti Sabtu n Ahad.. while them ni non gov yg cuti xmenentu..plus sgt busy..agak sukar nk matchkan tarikh nk hangout..amik ms sbulan jgk la… so, sbg kwn yg da kerinduan dgn mereka ni… I yg comel momel ni pun korbankan la cuti sehari… sweet x??? sweet kan… *sbnrnya aku pn malas kerja..stress bgai nk gila kot*

so..we all set on 7th Jan… n before that we all da discuss tugas masing2… aku blanje wayang, hazly blanje makan, n win spttnya belanje karoks but change to blanje snack ms tgk movie…

dlm 1 lbih we all meet kat kl sentral…byk wooo kenangan aku kat situ *background music..kenanganku…bersamamu* maklumla..interview first job aku kat sini…new love pn kat sini, first meeting… penat lelah cari duit kali pertama pn kat sini…jumpa mereka2 (ERL) pn kat sini… too much kenangan gelak tawa.. ok stop! back to the topic…

pot pet pot pet smbil jalan..naik monorail..pergi mesin ATM smua..smpi Berjaya Times Square (TS) dlm kul 2..we all pn trus menuju ke tmpt wayang…tu pn da berpusing2 cari lokasi..maklumler TS ni beso sgt… pnt I u olls! sesat usah cter…balik2 3rd floor…4th floor..tu jelah… sgt pulak ati I ni!

we all choose movie 47 Ronin… since, aku dgr2 gosip2 dri kwn2..smua ckp best..ok..jumla…KEANU REAVES katanya… lagipun aritu mmg nk tgk movie ni ms ngn cik Nurul n cik Sally..tp full house!

5313_4182

cter mmg best tp watak Keanu Reaves kalau xad pn xpe..plus pic pirate tu xsepatutnya ad dlm poster…kluar movie xsmpi 10min je kot…

IMG-20140107-WA0010

pose ceria me with incik Hazly n cik Win sblum movie..

ms dalam movie… incik Hazly sgt kecoh… aku n cik Win gelak je…kalau x..we all gaduh..huhu..btw, mulut mengunyah tu WAJIB! movie amik masa almost 2 hours..kluar je dri movie..cari kdai makan…lapar wey! xlunch ag… pusing2 dkt setengah jam.. at the end..we all pilih Kopitiam Station je..no worries..incik Hazly blanja..apa ada hal…

IMG-20140107-WA0005IMG-20140107-WA0011IMG-20140112-WA0004

muka lapar sbnrnya..tp pura2 je ceria… Smile with tongue out

lps makan je…aktiviti sukan menjadi pilihan…sukan ap je yg boleh dibuat dalam TS ni..bowling je lah ape lagi…haha… sambil jalan2 cri bowling..mata aku da melilau tgk baju cantik2 kat situ… wa!!!! xleh beli sb jimat ooo… sobss…xpe..next month ad duit lebih…aku ke situ ag… KALAU LAH BOLEH CIK SAL OII!

IMG-20140107-WA0004IMG-20140109-WA0009IMG-20140112-WA0003

seketika di bowling…huhu… Red heart

Screenshot_2014-01-09-17-33-32

ms bowling pn kitaorg gaduh sesama sndri…its mean joking sbnrnya…tp itulah yg mengeratkan kami… naik sakit cheekbones sb aku asik gelak..

PhotoGrid_1389106669757

sumpah rindu kat mereka berdua ni ms tga typing entri ni… hopefully akan ad ms hangout dgn mereka lagi…but the more the merrier…

until then..wassalam..

p/s: im grateful to meet them…dulu mcm sorg2 je kat seremban…now..I have them… group hiking n kwn2 ERL… thanks guys! korang AWESOME wey!Red heart

No comments: